2BeZero

2BeZero

Wij zijn een enthousiast en jong team dat in 2018 is begonnen met het opstarten van Carbon Removal projecten.

Maar als snel stuitte wij op één van de grootste bottlenecks van de huidige VC Markets: er ontbrak een mogelijkheid om je project te presenteren aan potentiële kopers. Een overzicht van de beschikbare initiatieven in de Voluntary Carbon Market ontbrak. Daarmee was er volgens ons ook te weinig transparantie in een sector die nog volop in ontwikkeling is.

Vanaf dat moment hebben onze oprichters een nieuwe organisatie opgericht die zich puur op dit probleem focust: 2bezero.com was gestart! Vanaf dat moment hebben wij ons gestort op de ontwikkeling van een VCM Marketplace.

Door ervaren collega’s aan te trekken met een trackrecord in Webdevelopment, Paymentsolutions, Sales, Marketing, Front-end-design en andere skills kunnen we ons met 2BeZero.com ons puur focussen op onze kerntaak: Het transparanter maken van de Voluntary Carbon Market en het presenteren van mooie CO2 Removal projecten wereldwijd.

Nu, 3 jaar later, zijn we een koploper in de VC Markets met ons platform. Door onze focus en investeringen in de techniek en ontwikkeling aan de back-end van het platform zijn we in staat om de komende jaren exponentieel te groeien en mee te schakelen in de snel veranderende wereld van Carbon Removals.

Investeer vandaag via 2BeZero in betrouwbare projecten en werk met ons mee aan een schonere wereld.

Op dit platform werken we alleen met gevalideerde certificaten. Aanbieders zullen handmatig worden gecontroleerd door ons. Wij laten alleen aanbieders van certificaten toe wanneer deze door één van onderstaande certificeringsinstanties zijn gevalideerd:

  • BioCarbonRegistry
  • Verified Carbon Standard (Verra)
  • SNK (Stichting Nationale Koolstofmarkt - Nederland)
  • 2BZ-CRF
  • International Carbon Registry
  • American Carbon Registry
  • ONCRA

Elk project dat is toegelaten op 2bezero.com dient voorzien te zijn van een geborgde kwaliteitsgarantie. Naast een geaccepteerd kwaliteitskeurmerk zoals bijvoorbeeld Verra of Goldstandard dient elk project op 2Bezero.com ook te voldoen aan ons eigen interne strenge kwaliteitsstandaard.

Onze interne 2bezero Accreditatie afdeling maakt gebruik van het 2BZ Carbon Focus Framework om projecten te beoordelen op functionaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Het 2BZ CarbonFocus Framework is ontwikkeld in samenwerking met diverse ervaren marktpartijen en biedt kopers de zekerheid van betrouwbare projecten. Pas na het doorlopen van het gehele 2BZ CarbonFocus toelatingstraject accepteren wij Carbon Removal Projecten op ons platform. Zo bieden wij de klanten van 2bezero.com de zekerheid die je mag verwachten van ons.

Het CarbonFocus Framework bestaat uit een verkennings-, validatie-, accreditatie- en acceptatietraject waarin potentiële projecten een compleet certificeringstraject moeten doorlopen. Uiteraard worden onafhankelijke metingen en projectcalculaties altijd door meerdere accrediteurs geverifieerd.

Na goedkeuring wordt het 2BZ CarbonFocus Projectplan voorzien van het kwaliteitskeurmerk 2BZ CarbonFocus en is het project klaar om ingezet te worden op 2BeZero.com

Samen maken we de Carbon Removal Markten transparanter en duurzamer!

Mogelijkheden

Marketplace
Marketplace

Gebruik onze Marktplaats om direct in contact te komen met jouw volgende klant! Met 2BZ Marketplace werk je met:

  • De Nieuwste software
  • De meest veilige payment afhandeling
  • Het grootste toegangsportaal tot klanten wereldwijd
Veiling
Veiling

Meld je project aan voor onze periodieke veilingen en krijg de hoogste marktprijs door mee te doen aan onze periodieke Carbon Auctions.

Binnen 2bezero.com geloven wij dat alleen een transparante en gezonde markt een sector kan helpen groeien en ontwikkelen. 2Bezero.com is opgericht met het doel om de Voluntary Carbon Markets transparanter en overzichtelijker te maken.

Vanuit die gedachte hebben we vanuit 2BZ de Carbon Auctions ontwikkeld. Alleen met een veiling ontstaat er de marktdynamiek en prijsvorming die nodig is om een transparante marktwerking te laten ontstaan.

Ons doel is om met de Carbon Auctions een leidende prijsvorming voor de VCM te ontwikkelen en bij te dragen aan de weg naar volwassenheid voor de Carbon Removal Markets.

Alle te veilen Carbon Assets worden eerst volgens ons interne certificeringssysteem gecontroleerd en gevalideerd voordat ze worden toegelaten op de Carbon Auctions.

2BZ Off-Market
2BZ Off-Market

Met2BZ Off-market verbinden we off-market kopers en verkopers met elkaar.

Onze account-managers zijn thuis in de veranderende wereld van Carbon Removal Units. Met een uitgebreid netwerk en betrouwbare staat van dienst kunnen wij voor elke specifieke marktvraag een invulling verzorgen. Of het nu gaat om Blue Carbon, Soil Carbon, DAC of Biochar: wij kennen de markt en de beschikbare projecten.

Elke koper heeft een uniek bedrijfs-DNA en een eigen cultuur met een unieke bedrijfsvisie. Wij begrijpen dat als geen ander. Daarom is ook elke offsetting uniek.

Onze account-managers snappen dat als geen ander en regelen daarom exact die specifieke CRU die bij jouw bedrijf passen.

Ook grote volumes CRU zijn bij ons mogelijk. Heeft jouw organisatie specifieke wensen zoals bijvoorbeeld Soil Carbon of Biochar maar kan je niet voldoende volumes vinden? Met 2BZ off-market Trade zijn we thuis in de markt en kunnen we op zoek gaan naar jouw behoefte. Mocht er onvoldoende beschikbaarheid op de markt zijn dan kunnen wij diverse projecten bundelen om tot een compleet portfolio gecertificeerde kwaliteits-CRU’s te komen die aansluiten bij jouw behoefte

Meer informatie? Neem eens vrijblijvend contact met ons op om te sparren over jouw mogelijkheden!