Bereik nul met onze koolstofverwijderings-voorziening

Bedrijven verbinden met betrouwbare oplossingen voor koolstofverwijdering voor een duurzame toekomst

Onze voorzieningen

Dit is hoe u kunt compenseren

Biochar

Afval omzetten in grondstof

Biochar wordt gemaakt door landbouwafval door middel van pyrolyse te verhitten, waardoor het wordt omgezet in een stabiele vorm van koolstof. Dit proces sluit koolstof eeuwenlang op en verbetert tegelijkertijd de bodemgezondheid en de opbrengst van landbouwgrond, waardoor het een slimme, tweeledige oplossing is voor zowel klimaatactie als duurzame landbouw.

ONTDEK
Carbon Farming

Koolstofcredits cultiveren

Carbon Farming bevordert praktijken zoals vruchtwisseling, bodembedekking en minimale grondbewerking om meer koolstof in de bodem op te nemen. Deze methoden verbeteren niet alleen de veerkracht van de bodem, maar maken ook van alledaagse landbouwgrond krachtige instrumenten voor koolstofopvang.

ONTDEK
Blue Carbon

Oceanen als koolstofputten

Blue Carbonprojecten beschermen en herstellen kustecosystemen, zoals mangroves, zoutmoerassen en zeegrasvelden, die van nature enorme hoeveelheden CO2 opslaan. Ze ondersteunen ook het zeeleven en helpen de kustlijnen te beschermen tegen erosie, waardoor klimaatactie en biodiversiteit worden gecombineerd.

ONTDEK
BCSS

Energie en milieu in harmonie

BCCS vangt emissies van bio-energieproductie op en slaat deze ondergronds op, waardoor ze niet in de atmosfeer terechtkomen. Deze technologie levert hernieuwbare energie en vermindert tegelijkertijd actief broeikasgassen, waardoor schone energie wordt gecombineerd met een blijvende impact op het klimaat.

ONTDEK
Direct Air Capture (DAC)

Geavanceerde koolstofafvang

DAC-systemen onttrekken CO2 rechtstreeks aan de lucht met behulp van geavanceerde chemische processen. De afgevangen koolstof kan veilig worden opgeslagen of worden hergebruikt in klimaatvriendelijke producten, waardoor een schaalbare, locatieonafhankelijke manier wordt geboden om de atmosfeer te reinigen.

ONTDEK

Het toepassen van CO2-compensatie gaat niet alleen om het voldoen aan wettelijke vereisten, het is een kans om met een doel voorop te lopen. Voor vooruitstrevende organisaties effenen deze benaderingen de weg naar nuluitstoot, terwijl ze tegelijkertijd de merkwaarde versterken en meer vertrouwen van belanghebbenden winnen door middel van zinvolle klimaatmaatregelen”

Chiel Pronk

CO FOUNDER 2BEZERO

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is CO2-compensatie en waarom is het belangrijk?

CO2-compensatie betekent het compenseren van emissies door projecten te ondersteunen die elders een gelijke hoeveelheid CO2 verwijderen of verminderen. Het is een essentiële stap voor organisaties die hun milieu-impact willen verkleinen en zich willen aansluiten bij wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen. Door in deze inspanningen te investeren, spelen bedrijven een actieve rol in de aanpak van klimaatverandering.

Wat zijn de verschillende methoden om CO2 te compenseren?

Hoe kan een organisatie de juiste methode voor CO2-compensatie kiezen?

Kan CO2-compensatie een organisatie echt CO2-neutraal maken?

Ontdek jouw manier om netto nul te bereiken